فایروال

فایروال وب

تجهیزات F5

ارتباط امن و دورکاری

سندباکس

تجهیزات امنیتی DDOS

مدیریت وقایع و امنیت اطلاعات

مدیریت سطح دسترسی (PAM)

Cisco switch

سوئیچ سیسکو

شرکت رایان نیک تجهیز

معرفی سوئیچ سیسکو

 

در سال ۱۹۸۴ شرکت سیسکو توسط بوساک و برنز به وجود آمد. سیسکو Cisco، مخفف عبارت Computer Information System Company است و از برندهای شناخته شده در حوزه شبکه به‌شمار می‌رود. این شرکت جهانی با خرید شرکت‌های وابسته به اینترنت اشیا و امنیت داده، شرکت خود را گسترش داده و در حوزه سوئیچینگ، بازار را به دست گرفته است. در ادامه با معرفی انواع سوئیچ‌ها و کاربرد آن در سازمان‌های مختلف شما را با محصول قدرتمند شرکت سیسکو آشنا خواهیم کرد.

 

 

سوئیچ‌ها چند سخت‌افزار مختلف در یک شبکه را به هم متصل می کنند و دیتا را از میان دستگاه‌های مختلف منتقل می‌کنند.

 

مزایای کلیدی سوئیچ سیسکو

سوئیچ سیسکو به‌عنوان پرکاربردترین اجزای شبکه، برای اتصال رایانه‌، سرور، دوربین‌های مداربسته و دستگاه‌های دیگر، مورد استفاده قرار می‌گیرد. سوئیچ‌‌های قدرتمند سیسکو، از پایداری بالایی برخوردار هستند. قابلیت‌های امنیتی سوئیچ سیسکو به مدیر شبکه امکان کنترل و مانیتورینگ همه جانبه روی شبکه را می‌دهد. از مزایای این سوئیچ پرکاربرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارائه ۲۴ تا ۴۸ گیگابایت پورت پرسرعت برای اتصال به شبکه
  • امکان اتصال فیبر نوری به سوئیچ توسط ماژول SFP
  • افزایش امنیت در لایه دوم شبکه با پشتیبانی از پروتکل ۸۰۲.۱x
  • برخورداری از امکان POE و POE+ برای تامین برق موردنیاز از طریق کابل شبکه
  • برخورداری از نرم‌افزار‌های قدرتمند برای مدیریت سوئیچ های سیسکو

علاوه‌بر این موارد، قابلیت stacking باعث می‌شود تا درصورت خروج یک سوئیچ از مدار، به‌کمک امکان یکی کردن چند سوئیچ و ایجاد سوئیچ منطقی، اختلال کمتری روی شبکه رخ دهد.

نحوه سوئیچینگ در سوئیچ سیسکو

هر کدام از انواع سوئیچ های سیسکو، از روش خاص خود برای ارسال اطلاعات استفاده می‌کنند. با این وجود، شیوه مسیریابی سوئیچ در همه مدل‌ها تقریبا یکسان است. به‌طور کلی سه نوع روش ارسال اطلاعات و سوئیچینگ توسط سوئیچ سیسکو وجود دارد:

  • سوئیچ پردازنده

در این نوع سوییچ، کار انتقال اطلاعات و کشف مسیر از الگوریتم‌های خاصی پیروی می‌کند. این روش سرعت کمی دارد و قابل گسترش‌پذیری نیست.

  • سوئیچ سریع (fast switching)

در این روش، آدرس اولین بسته‌ای که توسط پردازنده مسیریابی شده است، ذخیره شده و برای سایر بسته‌ها نیز از همین آدرس استفاده می‌شود. این روش، سرعت بیشتری دارد.

  • سوئیچ اکسپرس (Sisco express forwarding)

در روش اکسپرس، سوئیچ‌های سیسکو از طریق جدول، اطلاعات را ارسال می‌کنند؛ درنتیجه بدون ایجاد بار اضافی، پردازنده فرصت انجام فعالیت‌های دیگر را دارد.

انواع سوئیچ سیسکو؛ براساس تکنولوژی ساخت

تفاوت سوئیچ‌های سیسکو در تکنولوژی به‌کار رفته در آن است. برای مثال، سوئیچ‌ها براساس موارد زیر دسته‌بندی می‌شوند:

  • پشتیبانی از POE و PoE+ (قابلیت PoE، رساندن برق از روی شبکه اترنت و اولویت‌بندی ترافیک را ممکن می‌سازد)
  • ماژولار یا مستقل بودن سوییچ
  • براساس LAN lights یا LAN base
  • براساس دسکتاپی یا رک مونت بودن سوییچ سیسکو
  • مدیریتی، غیرمدیریتی یا هوشمند
  • میزان سرعت و تعداد پورت‌های سوئیچ
  • پشتیبانی از فیبر نوری

 

براساس این تکنولوژی می‌توان انواع مختلفی از سوییچ‌های سیسکو را نام برد:

سوئیچ ماژولار؛ با قابلیت افزودن پورت

این سوئیچ‌، همانطور که از اسمش پیداست، امکان افزودن ماژول را دارد. با افزودن ماژول تعداد پورت‌های سوئیچ نیز افزایش پیدا خواهد کرد. سوئیچ ماژولار برای شبکه‌هایی مناسب است که نیاز به ارتقاء و توسعه دارد. به‌عنوان نمونه‌ای از این نوع سوئیچ‌ها می‌توان به سوئیچ‌های صنعتی، سوئیچ‌ کاتالیست (catalyst) سری ۴۵۰۰ و سوئیچ نکسوس (nexus) سری ۷۰۰۰ اشاره کرد. کاتالیست‌ها برای استفاده‌های local و نکسوس‌ها برای استفاده دیتاسنتر کاربرد دارد. سوئیچ ماژولار، قابلیت مقیاس‌پذیری، امنیت و انعطاف‌پذیری بالایی در توسعه سوئیچ‌های یک شبکه دارد.

سوئیچ صنعتی؛ مناسب برای محیط‌هایی با مقاومت بالا

به‌عنوان عضوی از سوئیچ‌های ماژولار، این سوئیچ در محیط‌های صنعتی و با مقاومت بالا کاربرد دارد. سوئیچ صنعتی سیسکو با امنیت بالا و هزینه امنیتی پایین، بهترین گزینه برای مکان‌هایی است که نیاز به مقاومت بالا دارد.

سوئیچ ثابت یا fixes؛ با پورت ثابت و ارزان

سوئیچ با پیکربندی ثابت یا fixed configuration نامی است که دسته سوئیچ‌های پرطرفدار سیسکو به خود اختصاص داده است. سوئیچ‌های فیکس، برخلاف سوئیچ‌های ماژولار با داشتن تعداد پورت‌های ثابت برای استفاده در انواع شبکه‌های کاربرد دارد. از آن‌جایی که این نوع سوئیچ قابلیت ارتقاء ندارد، قیمت کمتری نسبت‌ به سوئیچ‌های ماژولار دارد. نمونه‌ای از این سوئیچ‌ها، کاتالیست‌های سری ۲۹۶۰ و ۳۵۶۰ است.

سوئیچ مدیریتی؛ مناسب برای شرکت‌های بزرگ

اگر قصد راه‌اندازی شبکه‌ای بزرگ دارید، سوئیچ مدیریتی سیسکو گزینه مناسبی برایتان خواهد بود. امکان تنظیم هر پورت برای کاربری خاص در سوییچ‌های مدیریتی سیسکو وجود دارد. این نوع سوئیچ‌ها، کنترل بیشتری برای انتقال دیتا روی شبکه در اختیار کاربر قرار می‌دهد. درواقع، به‌کمک این سوئیچ متوجه خواهید شد چه افرادی، چگونه و به چه اطلاعاتی دسترسی دارند.

سوئیچ هوشمند؛ بدون پورت کنسول یا ssh

این نوع سوئیچ‌ها امکانات محدودتری از سوئیچ مدیریتی سیسکو دارد. در سوئیچ هوشمند سیسکو خبری از پورت کنسول، ssh یا تل نت نیست.

سوئیچ غیر مدیریتی؛ مناسب و اقتصادی برای کسب و کارهای کوچک

سوئیچ‌های غیر مدیریتی، باتوجه به امکانات محدودتر، قیمت کمتری از سوئیچ‌های مدیریتی سیسکو دارند. در این نوع سوئیچ‌ها نیازی به کانفیگ‌های پیچیده یا انجام اقدامات لازم برای راه‌اندازی نیست. یعنی به محض روشن شدن، سوئیچ کار خودش را انجام می‌دهد. همین قابلیت، سوئیچ‌های غیر مدیریتی را برای کسب‌وکارهای کوچک مناسب کرده است.

 

انواع سوئیچ سیسکو؛ براساس نحوه کارکرد

سوییچ سیسکو باتوجه به تنوع و ویژگی‌های مختلفی که دارد، برای کاربردهای مختلف و در انواع مختلف ساخته شده است. براساس نحوه کارکرد، سوئیچ‌ها را می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم‌بندی کرد:

سوئیچ‌های حوزه campus LAN

برای راه‌اندازی شبکه محلی (LAN) در داخل شرکت، سوئیچ‌های campus گزینه مناسبی خواهد بود. این سوئیچ‌ها از ۸ پورت آغاز شده و از قابلیت پشته‌سازی سوئیچ‌ها برخوردار است. ضمن اینکه هیچ نویز اضافه‌ای در فضا ندارد. شناخته‌ترین مدل‌های این دسته، سوئیچ‌های حوزه core & distribution، access و compact است.

سوئیچ‌های حوزه cloud managed

این سوئیچ‌ها در حوزه کلود و فضای ابری قرار دارد. در سوئیچ‌های کلود به کمک ویژگی Meraki می‌توان بدون نیاز به دخالت مهندسان چندین پورت را از طریق وب، کنترل و پیکربندی کرد. این دسته سوییچ سیسکو برای سازمان‌هایی مناسب است که قصد راه‌اندازی شبکه‌های نرم‌افزار را دارند.

سوئیچ‌های دیتاسنتر(Datacenter)

از مهم‌ترین مواردی که در راه‌اندازی سوئیچ‌های مراکز داده اهمیت دارد، قابلیت گسترش‌پذیری، ارتقاء زیرساخت و انعطاف‌پذیری است. سوئیچ‌های حوزه دیتاسنتر برای مراکزی مناسب است که به سرورهای قدرتمند وصل شده اند.

 

انواع سری های سوئیچ سیسکو

سری‌های مختلف سوئیچ سیسکو Cisco switch، براساس لایه‌، معماری سخت‌افزاری، سرعت انتقال، منبع تغذیه و ویژگی‌های امنیتی دسته بندی می‌شود. از جمله سری‌های سیسکو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سوئیچ ۹۳۰۰ سیسکو
  • سوئیچ ۴۹۴۸ سیسکو
  • سووئیچ ۶۵۰۰ سیسکو
  • سوئیچ ۴۵۰۰ سیسکو
  • سوئیچ ۳۷۵۰ سیسکو
  • سوئیچ ۳۶۵۰ سیسکو
  • سوئیچ ۳۸۵۰ سیسکو
  • سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو

هرکدام از این سری‌ها، قابلیت‌ و ویژگی مخصوصی دارند که به‌طور مفصل نیاز است آن‌ها را بررسی کنیم. در ادامه، به‌طور مفید و مختصر به بررسی مهم‌ترین و پرکاربردترین سری سوئیچ سیسکو یعنی سری ۲۹۶۰ خواهیم پرداخت:

 سوئیچ سیسکو 2960

در انتخاب سوئیچ با قابلیت‌های حرفه‌ای برای شبکه سازمانی، سوئیچ سیسکو سری 2960 بهترین انتخاب خواهد بود. سری ۲۹۶۰ سیسکو، در سری‌های X و XR،  قابلیت دسترسی به لایه‌های ۲ و ۳ شبکه محلی اترنت را دارد. راه‌اندازی این سری از سوئیچ سیسکو ساده و به‌صورت نصب خودکار است. پیکربندی‌های مختلفی که روی سوئیچ سیسکو مدل ۲۹۶۰ انجام شده، آن را برای استفاده هر نوع سازمانی مناسب می‌کند. بیش از ۲۹ مدل از سوئیچ‌های سیسکو 2960 ارائه شده است. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های مدل محبوب سیسکو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخورداری از ۲۴ یا ۴۸ پورت گیگابایت اترنت
  • از نوع ماژولار با ۴ یا ۲ عدد SFP
  • برخورداری از تکنولوژی جدید POE
  • پشتیبانی از توان ۳۰ وات روی هر پورت
  • برخورداری از پورت USB برای اتصال کنسول
  • پشتیبانی از انواع نرم‌افزار‌های مدیریت، کانفیگ، مانیتورینگ
  • به‌صرفه و اقتصادی

ظرفیت Mac address در سری ۲۹۶۰ سیسکو، ۱۶ کیلوبایت بوده و از استانداردهای امنیتی seria port، analyzer و BPDU Guard برخوردار است.

 انواع سوئیچ‌ سیسکو را با گارانتی و قیمت مناسب از رایان تجهیز تهیه کنید

باتوجه به نوع کاربردی که انتظار دارید، بهترین سوئیچ سیسکو را می‌توانید برای شبکه سازمان خود انتخاب کنید. پرطرفدارترین و رایج‌ترین انواع سوئیچ‌های سیسکو، سوئیچ‌های ثابت بوده که از قیمت مناسبی برخوردار هستند. درصورتی‌که قصد ارتقاء سوئیچ‌ را دارید، انتخاب سوئیچ ماژولار گزینه مناسب‌تری خواهد بود. اگر برای انتخاب و خرید سوئیچ سیسکو نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید، کارشناسان رایان نیک تجهیز شما را راهنمایی خواهند کرد. شرکت رایان نیک تجهیز با خدمات گسترده در حوزه امنیت شبکه، تجهیزات زیرساخت و ارائه خدمات مربوط به امنیت شبکه، امنیت را در شبکه موردنظر شما برقرار خواهد کرد. برای درخواست مشاوره رایگان و آنلاین می‌توانید با شماره‌های درج شده داخل سایت تماس بگیرید.